Omgeving

De kans is klein dat jij je gaat vervelen in onze groepsaccommodatie, maar het is natuurlijk ook hartstikke leuk om meer van onze mooie omgeving te zien. Bij Erve Bloeme verblijf je aan de rand van het karakteristieke Sallandse dorpje Haarle. Dit dorpje ligt aan de voet van het natuurgebied ‘De

Sprengenberg’, een gebied dat deel uitmaakt van nationaal park De Sallandse Heuvelrug. Het gebied is vernoemd naar het landgoed waar de Palthetoren op staat.

 

Het bos is op loopafstand en biedt oneindig veel mogelijkheden voor recreatie. Lekker struinen door de bossen, klimmen en klauteren voor de kinderen en genoeg bezienswaardigheden voor iedereen. Wandelend door de heide kun je genieten van unieke vergezichten waar je regelmatig kuddes schapen bijeen gedreven ziet worden door een herder met zijn hond.

 

Ook op de mountainbike of racefiets is het natuurgebied een onuitputtelijke bron van uitdaging. Tussen Holten en Lemele, met daartussen Hellendoorn, liggen mooie routes die zich ook uitstekend lenen voor groepen mountainbikers of wielrenners. Deze fietsen zijn op loopafstand van de accommodatie te huur. Jaarlijks worden er tientallen fietsevenementen gehouden in de omgeving en deelnemen hieraan is een absolute aanrader. Met name Sallands Mooiste, door de NTFU uitgeroepen tot één van de beste en mooiste evenementen van Nederland, is een must-do. Dit evenement start toevallig op tweehonderd meter van je verblijfplaats…

 

Een dagje uit naar het Avonturenpark is ook binnen handbereik. Hellendoorn ligt op vijf kilometer afstand van Erve Bloeme en dit is op de fiets makkelijk te doen. Vlakbij het Avonturenpark, tussen Hellendoorn en Luttenberg, vindt op Hemelvaartsdag het festival Dauwpop plaats. Mocht je rond die tijd in de buurt zijn, dan is dat natuurlijk ook een aanrader.

 

Haarle grenst aan de rand van Twente. Salland en Twente worden historisch gezien gescheiden door de Regge rivier. In Nijverdal, vijf kilometer fietsen vanaf Erve Bloeme, kun je aan de oevers van deze rivier verschillende activiteiten ondernemen. Van vlotten bouwen en kanovaren, tot survivaltochten met GPS, alles is mogelijk. Uiteraard kan alles voor je geregeld worden.